Sastāvdaļas:
saceptas vafeles
banāni jeb jebkuri citi augļi
saldais krējums
cukurs
sasaldētas zemenes
Pagatavošana:
Izcep vafeles veidojot no tām nelielas bļodiņas. Tādas var izveidot ņemot karstas vafeles nost no pannas ieliekam tās neliela izmēra bļodiņā un tā ļaus vafelei ieņemt bļodiņas veidolu un atdziestot tā nemainīs formu.
Sakuļ saldo krējumu pievienojot pēc garšas cukuru. Sagriež banānus (jeb visus citus augļus pēc izvēles) un sablendē zemenes ar cukuru. pirms pasniegšanas ņemam vafeli un liekam iekšā augļus, zemeņu mērcīti un pa virsu putukrējumu. Ja šis saldais domāts kādam pasākumam, tad visas sastāvdaļas var salikt atsevišķos trauciņos un kārumniekiem pašiem ļaut pildīt vafeļu trauciņus. Tas būs gana jautri un vafele nepaspēs samirkt līdz ēšanas brīdim.
Vafeļu mīkla: http://labosajutuvirtuve.blogspot.com/2013/04/vafeles-pasas-vienkarsakas.html