2013/10/14

Klasiskā siera kūka ar zemeņu mērcīti

Pavisam nejauši manās rokās nonāca žurnāla  Dienas Ēdieni Nr.21 9. oktobra numuriņš, kurā aprakstīti dažādu svaigo sieru plusi un mīnusi izmantojot tos siera kūkās. Pēc principa, ka nekas nenotiek nejauši:) brīvdienās saviem kārumniekiem cēlu galdā klasisko siera kūku ar sasaldēto zemeņu mērcīti. Izdevās patiešām ļoti gardi. Kā saka nekas par daudz un nekas par maz.No lielā svaigo sieru klāsta izvēlējos mūsu pašu Rasas ražojumu un nenožēloju. Patiešām gardi un acīm tīkami.

Sastāvdaļas krēma masai:
450g svaigais siers
45g skābais krējums
45g saldais krējums
2 olas
35g milti
65g cukurs
1tējk.vaniļas cukurs
1.5ēd.k. citronu sulas

Sastāvdaļas pamatnei:
100g milti
70g cukurs
70g sviests
 

Vispirms pagatavo pamatni. Pannas apakšā ieklāj cepamo papīru. Sviestu sajauc ar cukuru un miltiem tā lai masa ir drupataina un izklāj pannas pamatni. Liek cepties sakarsētā krāsnī 180 grādos uz 12-15 min.
Tālāk ķeramies pie siera masas pagatavošanas. Svaigo sieru sakuļ cukuru, vaniļas cukuru skābo krējumu, olām un un citrona sulu.
Nākamo pievieno saldo krējumu. Mazliet paputo un pievieno miltus un vēl drusku pakuļ.
Kad pamatne izcepusies pārlejam to ar siera masu un liekam cepties 160 grādos 60 min.
Kad kūka būs atdzisusi tā jāieliek uz pāris stundām ledusskapī, bet vēl labāk uz visu nakti lai savelkās.
Pie pasniegšanas es šoreiz izvēlējos zemeņu mērcīti. Sablendējot sasaldētās zemenes ar cukuru un nedaudz citrona suliņas.