2013/08/24

Deserts no skābā krējuma un iebiezinātā piena

Sastāvdaļas:
500ml skābais krējums 25-30%
1 bundžiņa iebiezinātā piena ar cukuru
½ glaze piena
20g želantīns
2pac. Šokolādes selgas cepumi
180g sviests
Pagatavošana:
Sasmalcina smalki cepumus un tos sajauc ar izkausētu sviestu. Ieklāj traukā virtuves plēvi un vienmērīgi ieliek cepumu masu un mazliet to piespiež veidojot maliņas gar trauka maliņu. Pienā uzbriedina želantīnu. Kad želantīns ir uzbriedis, karstā ūdens peldē to izkausē.  Izmaisa visus kunkulīšus. Sakuļ skābo krējumu un lēnām tam pievieno iebiezināto pienu. Beigās iekuļ arī pienu ar želantīnu. Masu pārlej pāri cepumiem. Liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām, bet labāk uz nakti.