Vakariņas bez gaļas. Akcents tiek likts uz jaunajiem kartupelīšiem. Izvāra kartupeļus ar visu mizu. Kad kartupeļi ir izvārījušies tos sviestiņā apcepina smuki brūnus.
Mērcīte - sagriež 1 lielu sīpolu un liek uz panas apcepties līdz tie ir zeltaini brūni. Pēc tam pievieno 2ēd.karotes miltus un samaisa. Pielej 2 glāzes piena (var arī ūdeni). Noslēdz mazāku uguni un maisot vāra līdz tā sāk burbuļot. Pievieno sāli un nedaudz pipariņu. Pašās beigās vēl pievieno 2 ēd.karotes krējumu.
Mērcīte - sagriež 1 lielu sīpolu un liek uz panas apcepties līdz tie ir zeltaini brūni. Pēc tam pievieno 2ēd.karotes miltus un samaisa. Pielej 2 glāzes piena (var arī ūdeni). Noslēdz mazāku uguni un maisot vāra līdz tā sāk burbuļot. Pievieno sāli un nedaudz pipariņu. Pašās beigās vēl pievieno 2 ēd.karotes krējumu.
Salāti - sagriezti tomāti, gurķi un paprika sajaukti ar salātu mērcīti.