Šo gardumu manā ģimenē ir iecienījuši visi. Tas nu ir viens no tiem kārumiem, kas no šķīvja pazūd nemanot.
Sastāvdaļas:
pamatnei
250ml kefīrs
2 olas
100ml cukurs
1ēd.cepmais pūlveris
1ēd.karote vaniļa cukura
250g milti
Krējuma masa
2ēd.karotes skābais krējums
1ēd.karotes cukurs
1 olas
3-5 āboli (atkarīgs no lieluma)
1ēd.karote kanēlis
Drupačas
3ēd.karotes milti
3ēd.karotes cukurs
eļļa vai sviests
Pagatavošana:
1. Sakuļ 2 olas ar cukuru, pievieno kefīru, cepamo pūlveri, vaniļas cukuru un miltus. Sajauc visu līdz viendabīgai masai un noliek mīklu atpūsties.
2. Atsevišķā traukā sajauc krējumu ar 1olu un 1 ēd.karoti cukuru.
3. Nomizo ābolus. Ābolus var sagriezt šķēlītes vai sagriezt smalkos gabaliņos. Tas nu ir pēc katra gaumes.
4. Ar sviestu vai eļļu ietauko pannu un uzlej mīklu. Pa virsu liek ābolus un pāri pārlej krējuma masu. Pa virsu uzskaisa kanēli.
5. Gatavo drumstalas. Atsevišķā traukā sajauc 3 ēdamkarotes miltus ar 3 ēdamkarotēm cukura un pievieno eļļu vai sviestu. Maisa līdz izveidojas drumstalas. Personīgi man ļoti garšo ja ir daudz drumstalas.
6. Pārkaisa pa virsu plātsmaizei.
7. Sasilda krāsni līdz 200 grādiem un cep apmēram 30 min.