2013/05/01

Šokolādes kūka

Sastāvdaļas:
50g kako
225g cukurs
150ml piens
100g sviests
3 olas
225g milti
1tēj.k. cepamai pūlveris

Krēms:

300g skābais krējums
270g cukurs
100g šokolāde

Pagatavošana:

Uzvāra pienu ar cukuru, pievieno kako un pieliek sviestu. Olas saputo, pievieno karstajam pienam. Masu uzskarsē. Noņem no uguns. Klāt pievieno miltus un cepampūlveri.
Ietauko veidni un ielej mīklu. Cep 175 grādos 30-35 min.
Kad pamatne ir atdzisusi pārgriež to uz pusēm.
Gatavo krēmu. Izkausē šokolādi un sajauc ar cukuru un skābo krējumu. Kūkas apakšējai daļai uzklāj pusi no krēma un liek virsu otru kūkas daļu. Pa virsu uzklāj otru pusi krēma. Pa virsu var rotāt ar jebko kas liekas piemērots. Es šoreiz izvēlējos mandeļu skaidiņas.
Kad kūka gatava, ieliek to ledusskapī uz kādām 20-30 min.