2013/05/04

Saldā rulete ar zemenēm

Sastāvdaļa:
6 olas
cukurs
milti
200ml saldais krējums
vaniļas cukurs
zemenes

Pagatavošana:
Olas baltumus atdalām no dzeltenumiem. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru un pievieno 6 karotes bez kaudzes miltus. Atsevišķā traukā sakuļ olu baltumu, kuru pēc tam iecilā olu dzeltenuma mīklā. 
Krāsni uzsilda līdz 200 grādiem. Cepampannā ieklāj cepampapīru un ielej mīklu. Vienmērīgi izlīdzina mīklu pa visu pannu un liek cepties uz 10 min.
Pēc 10 minūtēm izņemam pannu no krāsns un ļaujam dažas minūtītes mīklai atdzist. Pēc tam apgriežam mīklu otrādi un noņemam cepampapīru un atkal apgriežam biskvītu otrādi. Tad to sarullējam un ietinam virtuves plēvē viegli lai netītos vaļā. 
Tad ņemam atsevišķu trauku un sakuļam saldo krējumu ar 3 ēd.karotēm cukura un 1 tējk.vaniļas cukura. Arī zemenes sablenderējam ar 2 ēdamkarotēm cukura.
Ņemam sarullēto biskvītu un to attinam vaļā pa virsu izklājam zemenes un tad saputoto putukrējumu. Kad viss ir vienmērīgi izklāts, atkal sarullējam biskvītu. Pārklājam to ar virtuves plēvi un liekam uz kādām 30-40 min ledusskapī.
Pasniedzot pārkaisām to ar pūdercukuru.