2013/05/25

Maigā kūciņa ar zemeņu mērcīti

Sastāvdaļas:
4 olas
150g cukurs
80g milti
4ēd.k. ūdens
1/2 tējk. sāls
90g. kartupeļu ciete
1tējk. cepamais pūlveris
1 ēd.k. vaniļas ekstrakta
zemenes
500 ml. saldais krējums
2ēd.k. cukurs

Pagatavošana:
Pagatavo biskvītu. Olu baltumus saputo ar mikseri. Kad to apjoms palielinās, pievieno pa vienai karotei ūdeni. kad putas kļuvušas vēl stingrākas, pievieno sāli, cukuru un puto tālāk, līdz baltumi kļuvuši spīdīgi un stingri. Pa vienam pievieno olas dzeltenumus un vaniļas ekstraktu.
Atsevišķā bļodā iesijā kartupeļi cieti, miltus un cepamo pūlveri. Olu masā pakāpeniski iemaisa sauso maisījumu.
Formu iesmērē ar sviestiņu un pamatnē ieklāj cepamo papīru. Ielej mīklu un liek cepties 180 grādos 25 min. Kad biskvīts izcepies, atļauj tam atdzist neizņemot to no cepešpannas. Atdzesētu biskvītu pārdala divās daļās. 
Pagatavo krēmu. Saputo saldo krējumu ar cukuru. Putukrējumu iesmērā starp biskvīta kārtām un visapkārt. Kūku liek ledusskapī ievilkties un nakti vai vismaz uz 3 stundām. Pirms pasniegšanas pārklāj ar svaigu putukrējumu un sablenderā zemenes ar cukuru. Pasniedz kūku ar zemeņu mērcīti.


Ideju smēlos no www.cetrassezonas.lv