500g ogas (šoreiz izmantoju upenes)
100g cukurs (ja izmanto citas ogas cukuru var likt mazāk)
Saspaida ogas, pārlej ar 1l ūdens un vāra līdz pirmam burbulim, tad caur marlīti pārlej citā traukā un liek atkal vārīties. Liek klāt cukuru. Cukurs jāliek pēc garšas. Kad mazliet pavārījies beram klāt mannu. Apmēram uz 1l šķidruma ir 100g manna. Vāram kamēr manna ir mazliet uzbiezējusi, bet ne tik ilgi kā vārītu mannā putru. Ņemam nost no uguns un atdzesējam 20-25 min. Kad masa ir atdzisusi to vajag sakūlt. Es izmantoju mikseri. Kūlt vajag apmēram 20-25 min, līdz masa ir dubultojusies un gaisīga. Var ēst ar pienu vai kādu ķīseli vai vienkārši tāpat!
Ogu laiks ir pateicīgs saldo ēdienu taisīšanas laiks!