2013/10/06

Mazās Vecrīgas kūciņas

Sastāvdaļas:
4 olas
1gl. ūdens
100g sviests
1gl. milti

Pildījumam:

500g saldais krējums
500g biezpiens
cukurs

Pagatavošana:

Ielej katliņā ūdenī un uzvāra to. Verdošā ūdenī izkausē sviestu. Noņem no plīts un iemaisa ūdens,sviesta masā miltus. Ļauj 5-6 min atdzist. Iekuļ pa vienai olai masā. Sasilda krāsni līdz 180 grādiem.  Ar karotes vai viruves šprices palīdzību liek bumiņas un pannas un cep aptuveni 35 minūtes. Pirmās 15 minūtes nedrīkst virināt krāsniņas durtiņas
Sakuļ saldo krējumu ar 4 ēd.kārotēm cukura. Beigās putukrējumam pievieno biezpienu un visu kārtīgi samaisa. 
Izceptās kūciņas pilda ar saldā krējuma un biezpiena masu.