2013/07/31

Siera kūka ar ogām

Sastāvdaļas:
1 pac. brūnie Selgas cepumi
90g sviests
1 pac. mazā saldais krējums
500g maskarpones siers
250 g biezpiens
3 olas
200g cukurs
20g vaniļas cukurs
1ēd.kartupeļu
ogas (pēc izvēles)
Pagatavošanas:
Sasmalcina cepumus. Smalcināšanai es izmantoju kafijas dzirnaviņas. Cepumu masu sajauc ar izkausētu sviestu. Veidnē ieklāj cepamo papīru. Veidnē vienmērīgi izlīdzina cepumu masu mazliet to piepresējot.
Traukā sakuļ olas ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno Maskarpones sieru un biezpienu un visu kārtīgi sakuļ krēmīgā masā.
Masu lej veidnē uz cepuma masas.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 185 grādos un cep 40-45 min.
Sakuļ saldo krējumu. Kad kūka ir atdzisusi to pārklāj ar saldo krējumu. Pa virsu dekorē ar ogām.
Kūka jāglabā ledusskapī.