Krāsnī cepti pildīti makaroni
Sastāvdaļas:
1 iepakojums lielo makaronu (trubiņas)
1/2 kg.malta gaļa
1 gb.vidēja lieluma sīpols
2 gb. burkāni
2 ēd.k. tomātu mērces
1 bundžiņa tomātu (kur jau tomāti bez ādiņas)
200 gr. siers
2 ēd.k. milti
100 gr. sviests
2 gl. piens
garšvielas (pēc gaumes)
Pagatavošana:
Nomizo un smalki sagriež sīpoli un sarīvē burkānu. Liek uz pannas cepties. Kad sīpoli un burkāni ir apcepušies tos ieber bļodā. uz tās pašas pannas liek apcepties malto gaļu. Pēc garšas paber sālīti, pipariņu vai kādas garšvielas (gaumes jautājums). Kad gaļa apcepusies to pievieno jau iepriekš apceptajiem sīpoliem un burkāniem. Var likt vēl klāt arī dillītes vai lociņus smalki sagrieztus bet var aī to nedarīt. Tad pieliek tomātu mērci un visu kārtīgi samaisa. Noliek maliņa nedaudz atdzesēties.
Tikmēr ņem mazo katliņu un liek tajā sviestu kausēties. Kad sviests izskusis un sācis burbuļot pievieno miltus un kārtīgi to izmaisa. Vēl drusku pakarsē un pievieno pienu. Vāra uz mazas uguntiņas tikmēr kamēr tā mazliet sabiezē līdz mērces konsistencei. Mērcei pie beigām pievieno arī garšvielas (nedaudz).
Ieslēdzam krāsni karsēties līdz 200 grādiem.
Ņem trauku, kurā cepsim makaronus. Trauka apakšā ielejam atmizotos tomātus un vienmērīgi izlīdzinām pa trauka apakšējo malu.
Ņemam makaronus un pildām ar gaļas masu un kārtīgi vienu pie otra kārtojam cepamajā traukā. Kad visi makaroni ir sapildīti un smuki sakārti cepamajā traukā. Pārlejam bāri balto miltu mērcīti un pa virsu pārkaisām sarīvētu sieru.
Cepam 200 grādos apmēram 30 min.