2013/06/25

Zemeņu-jogurta kūka

 Sastāvdaļas:
Brūnie selgas cepumi 2 pac.
1 litrs jogurts (pēc izvēles)
400 ml. saldais krējums
250gr zemenes
želantīns
180gr. sviests


Pagatavošana:
Sasmalcina smalki selgas cepumus un pievieno izkausētu sviestu. Kārtīgi sajauc. Ieklāj traukā, piepresē un ieliek ledusskapī.
Uzbriedina jogurtu 20 gr uz 100ml ūdens, kad želantīns uzbriedis, siltā ūdens peldē izkausē to. Jāpagaida lai želantīns drusku atdziest, pievieno 2 karotes jogurta, izmaisa un lej visu klāt jogurtam. Visu kārtīgi izmaisa un pārlej pāri cepumiem. Liek atkal ledusskapī.
Uzbriedina 10 gr. želantīna. Saputo saldo krējumu ar cukuru. Pievieno izkausēto un atdzisušo želantīnu sakultajam krējumam. Saldo krējumu pārklāj pāri jogurtam. Liek atkal ledusskapī.
Sagriež zemenes šķēlītēs un dekorē kūku. Atkal liek ledusskapī un ļauj kūkai tur atpūsties pāris stundiņas. Kūka gatava.