Smilšu mīkla:
1gl. kviešu milti
60g sviests
2-3ēd.karotes skābais krējums
1/4 tējkarote sāls
Mīklu pagatavoju iepriekšejā vakarā un atstāju ledusskapī. Nākamajā dienā ar lielās rīves palīdzību to sarīvēju. Cepampannā ieklāj cepampapīru. Sarīvēto smilšu mīklu vienmērīgi visu izklāj pa pannas pamatni un viegli piepresē. Pa virsu mīklai nelielā kārtiņā uzklāj ievārījumi pēc savas izvēles. Es ieteiktu neņemt ļoti saldu ievārījumu. Ja ir vēlme uzcept ne tikai garšīgus, bet arī smukus cepumiņus, tad jānem arī spilgtas krāsas ievārījumu.
Kad ievārījums ir vienmērīgi pārklāts, tad vēlreiz liekam pa virsu sarīvētu smilšu mīklu.
Cep 180 grādu temp. apmērām 15-20 min. Līdz cepumiņi ir viegli iebrūnējuši.