2013/11/02

Saldais ar šokolādes gabaliņiem

Sastāvdaļas:
500g skābais krējums 25%
1 bundžiņa iebiezinātais piens
3 ēd. kako
1 paciņa Selgas cepumi
100g sviests
100g šokolādes
1/2gl. piens
želatīns

Pagatavošana:

Sasmalcina cepumus un sajauc ar izkausētu sviestiņu. Ieklāj traukā virtuves plēvi un vienmērīgi izklāj cepumu masu. Mazliet to piepresē. Liek ledusskapī. 
Pienā uzbriedina želatīnu. Sakuļ krējumu ar iebiezināto pienu un kako. Iejauc mīklā šokolādes gabaliņus. 
Siltā ūdens peldē pienā izkausē uzbriedināto želatīnu. Un pievieno to krējuma masai. Pārlej pāri cepumiem un pa virsu pārber šokolādi. Liek ledusskapī uz pāris stundām.