2014/03/22

Braunijs



Īsts gardums tiem kam ļoti garšo šokolāde. Manuprāt šis gardums garšos ikvienam.
Sastāvdaļas:
200gr šokolāde 70%
250gr sviests
80gr kako pulveris
60gr milti
350gr cukurs
4 olas
valrieksti

Pagatavošana:

Ūdens peldē sviestā izkausē šokolādi. Atsevišķā bļodā sajauc kako, miltus un cukuru. Sauso masu iemaisa izkausētajā šokolādē. Atsevišķi sakuļ olas un pievieno šokolādes masai. Pievieno nedaudz sasmalcinātus riekstus un visu kārtīgi samaisa. 
ieslēdz krāsni līdz 180 grādiem.
Paņem cepamformu. Es izvēlos kantainu. Ietauko to ar sviestu. Ielej masu un liek cepties apmēram 20 min. Īstā kūkas gatavības stadija ir tad, kad pārbaudot vidu ar koka irbulīti mīkla vēl mazliet līp pie kociņa, jo tur arī slēpjas braunija burvība!