2013/04/24

Siera kūka ar persikiem

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Kūkas masai:
500g maskarpones siers
200g biezpiens
3 olas
200g cukurs
20g vaniļas cukurs
1 ēd.karote kartupeļu ciete
5 persiku pusītes


Pamatnes masai:

1 paciņa cepumu (Selgas)
90g sviests

Pagatavošana:

Smalki sasmalcina cepumus un klāt pievieno izkausētu sviestu. Visu kārtīgi izmaisa. Veidni ietauko. Cepumu masu vienmērīgi ieklāj pannā un mazliet piespiež.
Sāk gatavot kūkas masu. Olas sakuļ viendabīgā masā ar cukuru. Pievieno maskarpones sieru, vaniļas cukuru, biezpienu, kartupeļu cieti. Visu saputo viendabīgā masā. Masu lej veidnē virsū cepumiem.
Persiku pusītes sagriež un kārto pa virsu kūkas masai.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un liek cepties apmēram uz 1 stundu un 15 min.
Kad kūka gatava, liek to atdzesēties.
Kad kūka atdzisusi pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.