Sastāvdaļas:
500ml skābais krējums 25-30%
1 bundžiņa iebiezinātā piena ar cukuru
½ glaze piena
20g želantīns
2pac. Šokolādes selgas cepumi
180g sviests
Pagatavošana:
Sasmalcina smalki cepumus un tos sajauc ar
izkausētu sviestu. Ieklāj traukā virtuves plēvi un vienmērīgi ieliek cepumu
masu un mazliet to piespiež veidojot maliņas gar trauka maliņu. Pienā
uzbriedina želantīnu. Kad želantīns ir uzbriedis, karstā ūdens peldē to
izkausē. Izmaisa visus kunkulīšus. Sakuļ
skābo krējumu un lēnām tam pievieno iebiezināto pienu. Beigās iekuļ arī pienu
ar želantīnu. Masu pārlej pāri cepumiem. Liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām, bet
labāk uz nakti.
