Produkti:
4gb vistas filejas
cietais siers
sviestiņš garšvielas
zobu bakstāmie kociņi
Pagatavošana:
Vistas fileju noskalojam zem tekoša ūdens
un nogriežam visu lieko. Sagriežam 1cm plānās šķēlītēs (gareniski). Nedaudz izklopējam
katru šķēlīti ar gaļas āmurīti. Kad tas
ir izdarīts, katru šķēlīti pārkaisam ar šķipsniņu sāls un melanjiem pipariem. Sāls
un piparu vietā var izmantot arī garšvielu, kas speciāli paredzēta priekš vistas
gaļas. Sagriežam sieru 1cm platās šķēlītēs tā lai būtu ērti ietīt to vistas šķēlītē.
Pa virsu vistas šķēlītei novietojam siera šķēlīti un satinam rulītī. Beigās
rulītim cauri izpraužam zobu bakstāmo kociņu lai tas neatrulējas. Rulīšus
sakārtojam vienu pie otra cepamtraukā. Kad visu vistu rulīši ir smuki sakārtoti
traukā, pa virsu rulīšiem izkaisīti uzliekam dažus gabaliņus sviesta.
Krāsni uzkarsējam līdz 200 grādiem un
liekam cepties apruveni 30 min. Vērojam kamēr vistiņa ir smuki abrūnējusi. Ja
ir vēlme šo ēdienu padarīt mazliet treknāku, tad cep 25 min. un trauku izņem
ārā. Pārlej ar krējumu un liek cepties vēl apmēram 10 min.