Produkti:
1l piens
250g sviests vai margarīns
1 paciņa sausā rauga vai 0,5 pac. Slapjā
sāls
cukurs
milti
desiņas
Rauga mīklas pagatavošana:
Pienu uzsilda. Ja izmanto sauso raugu, tad
to apber ar nedaudz cukuru, lai tas izķīst. Pievieno to pienam un kārtīgi
izmaisa. Izkausē sviestu un pievieno to piena masai. Pievieno nedaudz sāli un
cukuru pēc garšas. Kārtīgi izmaisa. Pēdējos ber klāt miltus un maisa, līdz
mīkla būs krējuma konsistencē. Pārklāj ar dvielīti un liek siltā vietā rūgt.
Pēc laiciņa mīklu atkal nedaudz pamīca un liek vēl uz kādu laciņu rūgt. Kad mīkla
kārtīgi izrūgusi, ķeramies gatavot cīsiņus mīklā.
Izrulējam mīklu (izmantojot nedaudz miltus
lai mīkla nelīp pie rokām) un ietinam iekšā desiņu. Sarulēto masu sagriežam
šķēlītēs un liekam cepties 190 grādos kamēr mīkla ir zeltaini brūna.