60g sviests
Ola
100g cukurs
30g kakao
90g milti
120g karsts ūdens
1tējk. cepamais pūlveris
1tējk. vaniļas cukurs
Produkti (krēmam):
100g sviests (istabas temperatūrā)
100g pūdercukurs
50g krēmsiers
krāsviela
Pagatavošana (keksiņu):
Kakao kārtīgi sajauc ar karsto ūdeni.
Sviestu sakuļ ar cukuru. Masai pievieno olu un turpina kult. Nākamos pievieno
miltus un cepamo pulveri. Masu jāmaisa kamēr nav neviena kunkulīša. Kā pēdējo
pievieno kakao. Kārtīgi visu samaisa. Sildam krāsni līdz 190 grādiem. Masu
pildam keksiņu formiņās apmēram līdz pusei. Cepam apmēram 10min mazās formiņas
keksiņus un apmēram 20 lielākus.
Pagatavošana (krēma):
Sviestu sakuļ ar pūdercukuru līdz
viendabīgai masai. Pieveino krāsvielu un vēl nedaudz pakuļ tā lai krāsviela
būtu vienmērīgi pa visu masu. Beigās pievieno krēmsieru un visu kārtīgi samaisa.