2013/05/01

Žagariņi

Sastāvdaļas:
150g cukurs
2 olas
150ml krējums
500g milti
1šķipsniņa vanilīncukura
soda
eļļa

Pagatavošana:
Olu sajauc ar cukuru un pievieno vanilīncukuru. Krējumam piejauc šķipsniņu sodas un visu pievieno olai ar cukuru. Pa druskai pievieno miltus. Mīklu mīca līdz tā paliek stingra, bet ne lipīga. Kad mīkla gatava, galda virsmu pārkaisa ar miltiem un izveltnē mīklu tā lai tā būtu plānā kārtiņā. Kad mīkla izveltnēta, tad var izpauzties pēc katra vēlmes un to sagriezt dažādas formas. Man šo darbiņu veic meitiņa. Iecienītākie ir rombiņa formas - iegrieztu vidiņu un izvelkot vienu romba maliņu caur vidiņu.